Banner

 

 

Voetreflexpraktijk Inner Peace

Foto kennismakingMijn naam is Josi Kamp. De voetreflexologie is voor mij nog altijd als een heel mooi wonder op mijn pad gekomen. Ik was in het  verleden eens  bij een medium in Leeuwarden die een zaalreading gaf. Op een gegeven moment kwam hij naar mij toe en vroeg mij wat ik met voeten had? Helemaal niets zei ik toen. Hij ging er een tijdje op door en stelde mij vragen;  of ik  in een schoenenzaak werkte of  orthopedische schoenen maakte? Nee hoor was mijn antwoord, ik doe helemaal niets met schoenen of voeten. Hij was zichtbaar verbaasd en zei tegen mij; dan komt dit hoe dan ook nog op je pad! Jij hebt iets met voeten en gaat hier iets mee doen...

Geruime tijd later kreeg ik vanuit het niets een visioen en ik zag mijzelf iemand een voetreflexbehandeling geven. Ik had toen echt nog geen idee wat ik  met die voeten aan het doen was en had zelfs nog nooit van voetreflexologie gehoord. Totdat In 2001 een vriendin vroeg of ik met haar mee wilde gaan naar een vrouw die iets met voeten deed. Ik ben met haar meegegaan en toen viel alles op zijn plek,  die vrouw deed precies hetzelfde wat ik deed in mijn visioen.

Tijdens die behandeling gebeurde er veel in mijn lichaam. Ik voelde energiestromen door mijn lichaam gaan, ervaarde innerlijke rust, maar voelde ook pijnlijke reflexzones. Ik vond het allemaal heel interessant en zo was mijn interesse in de voetreflexologie gewekt.

Na afloop van de behandeling had ik veel vragen. Zij nam de tijd om mij het één en ander te vertellen en gaf mij een folder mee met informatie over de Bond van Europese Reflexologen (BER) waar zij zelf de opleiding had gevolgd.

De volgende dag na het lezen van de folder was het voor mij helemaal helder. Deze opleiding wilde ik gaan volgen, om zo later zelf voetreflexbehandelingen te gaan geven. Ik heb toen gelijk met de BER gebeld en mij opgegeven voor de opleiding (er was en wachtlijst en er bleek een half jaar later pas plek te zijn). De week erop kreeg ik telefoon, er was  iemand uitgevallen en de vraag was of ik deze plek in wilde nemen. Ja natuurlijk wilde ik dat en zo begon ik een paar weken later al aan mijn opleiding!

In juni 2003 heb ik mijn diploma gehaald en een jaar later heb ik mijn kennis nog meer uitgebreid door bij de BER de cursus psychosomatische klachten te volgen. Dit is een uitbreiding op de voetreflexologie en heeft mij nog meer inzichten gegeven in de wisselwerking tussen psyche en lichaam.

Mijn wens is, om zo veel mogelijk mensen te laten ervaren wat voetreflexologie in "positieve en helende" zin voor ze kan betekenen.

 

HD-Background Selector